Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Σινεμά: Προβολές σε απόλυτη κοινωνική απομόνωση
[Protagon]: Σινεμά: Προβολές σε απόλυτη κοινωνική απομόνωση

[Protagon]: Σινεμά: Προβολές σε απόλυτη κοινωνική απομόνωση

Η παγκόσμια πανδημία ανάγκασε τους κινηματογράφους να κλείσουν σε όλο τον κόσμο. Και οι εκδηλώσεις άλλαξαν μορφή ώστε να προσαρμοστούν στο μέτρο της κοινωνικής απόστασης, μειώνοντας συνήθως τον αριθμό των θεατών. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ , όμως, τραβάει το concept, κυριολεκτικά, στα άκρα, δημιουργώντας τον «Απομονωμένο Κινηματογράφο» στον Φάρο Πάτερ Νόστερ σε έναν βράχο στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι διοργανωτές του μεγαλύτερου κινηματογραφικού γεγονότος στις Σκανδιναβικές χώρες δημοσίευσαν μια ανακοίνωση, με την οποία προσκαλούν έναν λάτρη του σινεμά να απολαύσει το φεστιβάλ σε απόλυτη απομόνωση, με μοναδικό σύντροφό του τις 60 ταινίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, αποκλειστικές προβολές για ένα άτομο σε δύο εμβληματικούς χώρους του Γκέτεμποργκ, τη Scandinavium arena και τον κινηματογράφο Draken.

«Ο κόσμος μας φαίνεται πολύ διαφορετικός σήμερα, όπως και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ», αναφέρει η ανακοίνωση. Το φεστιβάλ του 2021, λοιπόν, θα είναι ψηφιακό, με το κοινό να έχει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες, τις πρεμιέρες και τις συζητήσεις μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Ωστόσο, ορισμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματική εμπειρία, παρακολουθώντας τις ταινίες σε απόλυτη απομόνωση.

«Το φεστιβάλ του 2021 εστιάζει φέτος στις Κοινωνικές Αποστάσεις και εξετάζει τον νέο κόσμο που έχει αναδυθεί μέσα από την πανδημία, καθώς και τον ρόλο της ταινίας σε αυτόν τον νέο κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!