Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συναντήσεις Μητσοτάκη στη Σλοβενία εν όψει της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
[Protagon]: Συναντήσεις Μητσοτάκη στη Σλοβενία εν όψει της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων

[Protagon]: Συναντήσεις Μητσοτάκη στη Σλοβενία εν όψει της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα (το βράδυ της Τρίτης) και τον πρόεδρο της χώρας, Μπορούν Παχόρ (το πρωί της Τετάρτης), είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πόλη του Μπλεντ, στο περιθώριο της συμμετοχής του στις εργασίες του Bled Strategic Forum 2021.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν περιφερειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η πορεία της πανδημίας.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση της Covid-19 και τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και στο θέμα της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, καθώς από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, επί της αρχής, μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015 και επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!