Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee
[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee

[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee

Με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee (AJC), Ντέιβιντ Χάρις (David Harris), συναντήθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αιχμή την Ανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε ιδιαιτέρως η συμβολή της Ελλάδας στην εδραίωση της περιφερειακής σταθερότητας και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω των αμοιβαία επωφελών συμμαχιών με χώρες της περιοχής που μοιράζονται ίδιες αρχές και πεποιθήσεις.

Επιβεβαιώθηκε επίσης η στενή συνεργασία του AJC με την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, καθώς και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες αναπτύσσονται και επεκτείνονται διαρκώς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Υπογραμμίστηκε, ακόμη, η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των σχετικών δράσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!