Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Από την ΕΕ η κατασκευή του νέου ΚΥΤ στη Λέσβο
[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Από την ΕΕ η κατασκευή του νέου ΚΥΤ στη Λέσβο

[Protagon]: Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά: Από την ΕΕ η κατασκευή του νέου ΚΥΤ στη Λέσβο

Μία καταστροφή όπως αυτή στη Μόρια, «μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε ευκαιρία για μια καλύτερη πραγματικότητα. Και αυτό θα γίνει στη Λέσβο. Μόλις αξιολογηθεί η ζημιά στη Μόρια, και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», είχε τονίσει προ ημέρων ο Πρωθυπουργός στη δήλωσή του (εδώ ) για την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ στη Λέσβο. Και την Παρασκευή, σε (εκτός προγράμματος) συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ανακοινώθηκε η κατασκευή νέας δομής στο νησί, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

Οπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με τον Μαργαρίτη Σχοινά, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και στην όποια νέα δομή γίνει στη Λέσβο, θα πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό πρότυπο λειτουργίας και διοίκησης και να συζητηθεί η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή, έτσι ώστε «να είναι σαφές και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε συμβολικό επίπεδο ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια της πρώτης υποδοχής, της ταυτοποίησης, της διαδικασίας, της γρήγορης διαδικασίας χορήγησης ασύλου, δεν γίνεται μόνο από τα κράτη-μέλη, δεν γίνεται μόνο από την Ελλάδα, αλλά γίνεται και με πολύ πιο ενεργή ευρωπαϊκή συμμετοχή».

Σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τις αρχές, σχεδιάζουμε το μέλλον, μία μεσοπρόθεσμη προοπτική για μία νέα δομή που θα λειτουργεί με νέα πρότυπα, με καλύτερες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε πια ότι η Μόρια είναι παρελθόν, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη χάραξης μίας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο, η οποία θα αποφεύγει τα λάθη του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!