Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τι συμβαίνει όταν παρεμβαίνει πολεμικό αεροσκάφος σε επιβατική πτήση
[Protagon]: Τι συμβαίνει όταν παρεμβαίνει πολεμικό αεροσκάφος σε επιβατική πτήση

[Protagon]: Τι συμβαίνει όταν παρεμβαίνει πολεμικό αεροσκάφος σε επιβατική πτήση

Η σκηνή ενός πολεμικού αεροσκάφους δίπλα στο πιλοτήριο ενός επιβατικού αεροπλάνου, την ώρα της πτήσης, δεν είναι καθόλου συνηθισμένη και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Αυτό συνέβη την Κυριακή, στη Λευκορωσία, με την αεροπειρατεία της πτήσης της Ryanair.

Τι πρέπει να κάνει όμως ο πιλότος του επιβατικού αεροσκάφους που βλέπει δίπλα του ένα MiG-29;

«Αν σε προσεγγίσει στον αέρα ένα μαχητικό αεροσκάφος και σου δώσει εντολές, υπακούς», λέει βρετανός πιλότος στο BBC , και προσθέτει ότι η ενέργεια των Λευκορώσων ήταν τρομερά ριψοκίνδυνη.

Το διπλωματικό επεισόδιο της Κυριακής ήταν τόσο σοβαρό, που οι πηγές του BBC είπαν ότι δεν θυμούνται κάτι παρόμοιο στα χρονικά.

Τι ισχύει όμως, στην περίπτωση αυτή;

Οταν ένα αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα, θεωρείται ότι ανήκει στη χώρα όπου είναι εγγεγραμμένο. Στην περίπτωση αυτή, το αεροσκάφος της Ryanair είναι καταχωρισμένο στην Πολωνία, στην εταιρεία Ryanair Sun, θυγατρική της ιρλανδικής αεροπορικής. Αυτό σημαίνει ότι οπουδήποτε και αν βρίσκεται, ανήκει στην Πολωνία.

«Αρα, η παρέμβαση άλλης χώρας στο αεροσκάφος θεωρείται διπλωματικό επεισόδιο με την χώρα στην οποία ανήκει», σημείωσε πηγή του BBC.

Πρόκειται για παραβίαση πολλών διεθνών συνθηκών, πρόσθεσε ένας πιλότος.

Η συνθήκη που επιτρέπει στα αεροπλάνα να πετούν πάνω από χώρες χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθούν, ονομάζεται η «Πρώτη Ελευθερία του Αέρα» και διασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αεροσκαφών από τη μία χώρα στην άλλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!