Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τα συμπεράσματα δύο δημοσκοπήσεων: Μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης παρά τη φθορά
[Protagon]: Τα συμπεράσματα δύο δημοσκοπήσεων: Μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης παρά τη φθορά

[Protagon]: Τα συμπεράσματα δύο δημοσκοπήσεων: Μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης παρά τη φθορά

Οτι υπάρχει κυβερνητική φθορά υπάρχει. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να ωφεληθεί σημαντικά από αυτή και να αναδειχθεί σε πολιτική δύναμη ικανή, αν όχι να ανατρέψει, τουλάχιστον να αμφισβητήσει το σκηνικό. Αυτό κατέδειξε η δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha: το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες (ΝΔ 38,6% – ΣΥΡΙΖΑ 20%).

Τέτοια δημοσκοπική διαφορά, 18 ολόκληρους μήνες μετά από εκλογές και ενώ στο μεταξύ η χώρα έχει υποστεί μια διπλή κρίση (υγειονομική και οικονομική λόγω πανδημίας), δεν έχει ξανακαταγραφεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Οκτώβριο , πριν δηλαδή το δεύτερο lockdown, τα κλειστά σχολεία και τις επιχειρήσεις και πριν τους χιλιάδες νεκρούς από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια εταιρεία είχε τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στις 19,7 μονάδες (ΝΔ 39,2%, ΣΥΡΙΖΑ 19,5%).

Η δημοσκοπική φθορά, ως έναν βαθμό είναι αναμενόμενη. Το 55,8% εξακολουθεί αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη (πτώση από 61,7% τον περασμένο Οκτώβριο).

Αυξημένη είναι από την άλλη και η αποδοχή του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, με το 70,1% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι προτίθεται να κάνει το εμβόλιο.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5% (όσο είχε και τον Οκτώβριο), το ΚΚΕ 5% (από 5,3% στην προηγούμενη μέτρηση), η Ελληνική Λύση 3,8% (από 3,3%), ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη έχει υποχωρήσει στο 2% (από 2,5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!