Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Συμμαχία τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για τη διαπραγμάτευση του εμβολίου
[Protagon]: Συμμαχία τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για τη διαπραγμάτευση του εμβολίου

[Protagon]: Συμμαχία τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για τη διαπραγμάτευση του εμβολίου

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανακοίνωσαν μία ισχυρή συμμαχία, η οποία έχει στόχο τη διαπραγμάτευση του αριθμού δόσεων του εμβολίου που θα λάβει η Ευρώπη, αλλά και την τιμή διάθεσής του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται κεντρική ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση για την αγορά φαρμακευτικού προϊόντος.

Σύμφωνα με το Politico , η ένωση ονομάστηκε «Inclusive Vaccine Alliance» (Συμμαχία για το Εμβόλιο), και εκτός από την τιμή και την επάρκεια, θέλει να εξασφαλίσει ότι δόσεις του εμβολίου θα παρασκευαστούν και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις χώρες διερευνούν τις διάφορες ελπιδοφόρες κλινικές μελέτες εμβολίων και διεξάγουν συνομιλίες με φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα.

«Προκειμένου να υπάρξει ένα εμβόλιο το συντομότερο δυνατόν, απαιτείται κοινή στρατηγική και κοινές επενδύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η Συμμαχία για το Εμβόλιο.

Μελλοντικά εμβόλια θα ωφελήσουν εκτός των χωρών της ΕΕ και άλλες χώρες, κυρίως τις αφρικανικές με χαμηλότερα εισοδήματα, ανέφεραν οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υπάρχουν ήδη περισσότερες από εκατό μελέτες σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου για τον κορονοϊό, όμως ελάχιστες είναι κλινικές, δηλαδή δοκιμάζονται σε ανθρώπους. Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν διαδικασίες που διενεργούνται μόνο σε εργαστήρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!