Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Συμφώνησαν» για τα υπουργεία στη Γερμανία – ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια
[Protagon]: «Συμφώνησαν» για τα υπουργεία στη Γερμανία – ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια

[Protagon]: «Συμφώνησαν» για τα υπουργεία στη Γερμανία – ποιοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια

Οι φόβοι των οικονομολόγων φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται: ο Κρίστιαν Λίντνερ, ηγέτης των Φιλελευθέρων, αναμένεται να αναλάβει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και FDP, υπό τον Ολαφ Σολτς. Αυτό αποκάλυψε το περιοδικό Focus που δημοσίευσε τη λίστα με τη μοιρασιά των υπουργείων μεταξύ των τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle , ο Ολαφ Σολτς, ηγέτης του SPD και απερχόμενος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να αναλάβει καγκελάαριος την εβδομάδα μετά τις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα δηλαδή με το χρονοδιάγραμμα που είχαν συμφωνία τα τρία κόμματα όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις στις στις 21 Οκτωβρίου.

Το Focus δημοσίευσε κατάλογο με ονόματα υπουργών, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα κυβερνητικά χαρτοφυλάκιο τις επόμενες μέρες. Το πιθανότερο είναι ωστόσο ότι έχουν κλειδώσει οι κορυφαίες θέσεις στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση:

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό, το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, υπέρμαχος των δημοσιονομικών κανόνων του Μάαστριχτ και της συγκράτησης του δημοσίου χρέους. Ο Λίντνερ είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Το κατά πόσο, ωστόσο, θα είναι σε θέση να επιβάλλει την προσωπική του ατζέντα είναι αμφίβολο, καθώς όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά αναλυτές, οι εποχές Σόιμπλε έχουν παρέλθει, ενώ η πολιτική ενός υπουργού θα βρίσκεται εντός συμφωνηθέντων ορίων σε έναν τρικομματικό συναπισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!