Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για εμβόλιο του κορονοϊού έκανε η ΕΕ
[Protagon]: Συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για εμβόλιο του κορονοϊού έκανε η ΕΕ

[Protagon]: Συμφωνία με τις Pfizer και BioNTech για εμβόλιο του κορονοϊού έκανε η ΕΕ

Αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο του κορονοϊού μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να καταθέσουν Pfizer και BioNTech. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των εταιρειών, εάν το σκεύασμα εγκριθεί, τότε θα διατεθούν έως το τέλος του έτους 100 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως και περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του 2021.

Παράλληλα, οι εταιρείες ολοκλήρωσαν τις διερευνητικές συνομιλίες τους με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προτεινόμενη προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του ερευνητικού υποψήφιου mRNA εμβολίου για τον SarsCov-2, με την κωδική ονομασία BNT162 στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και με δυνατότητα προμήθειας επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων.

Βέβαια, η συμφωνία τελείται υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας, και εφόσον ληφθεί άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές, οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020.

Η προτεινόμενη συμφωνία προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αρχική παραγγελία δόσεων εμβολίου στην Ιστορία της Pfizer και της BioNTech.

«Η αναμενόμενη συμφωνία της Pfizer και της BioNTech με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς τον κοινό στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μπορούμε να διαθέσουμε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τη νόσο Covid-19 στους ευπαθείς πληθυσμούς πριν από το τέλος του έτους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την EE για τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη που δείχνει στις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλουμε», δήλωσε ο Αλμπερτ Μπούρλα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!