Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ για 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα
[Protagon]: Συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ για 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα

[Protagon]: Συμφωνία Μέρκελ – Ζεεχόφερ για 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Φαίνεται ότι η γερμανική στάση απέναντι στο δράμα των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου έχει αμβλυνθεί. Μολονότι ως τώρα η Ανγκελα Μέρκελ επέμενε ότι η όποια λύση, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια, θα έπρεπε να δοθεί μέσω Βρυξελλών –κάτι που ουσιαστικά συνιστούσε γερμανική υπεκφυγή, καθώς είναι γνωστό ότι οι ταχύτητες της ΕΕ είναι ιδιαίτερα αργές–, τώρα η καγκελάριος εμφανίζεται έτοιμη να δεχτεί ως και 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα!

Οπως ανέφερε η Deustche Welle , η Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σκοπεύουν να προτείνουν την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο την υποδοχή 1.500 προσφύγων από την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την Αθήνα. Πρόκειται για περίπου 400 οικογένειες με παιδιά, που ήδη έχουν αναγνωρισθεί ως πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πράσινο φως στη μετεγκατάσταση, υπό την προϋπόθεση ότι οι πρόσφυγες που θα δεχτεί η Γερμανία δεν θα προέρχονται μόνο από τη Λέσβο –όπου εκκρεμεί η παρουσία των πρώην φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ της Μόριας στον νέο καταυλισμό στο Καρά Τεπέ (εδώ )– αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την DW, είναι άγνωστο κατά πόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συμμετέχουν στον Μεγάλο Συνασπισμό, θα συμφωνήσουν με τον αριθμό των 1.500 ατόμων ή αν θα επιμείνουν στην υποδοχή περισσότερων προσφύγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!