Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Σίλβιο «μίλησε»: Ακόμη πιο κοντά σε μια κυβέρνηση Ντράγκι η Ιταλία
[Protagon]: Ο Σίλβιο «μίλησε»: Ακόμη πιο κοντά σε μια κυβέρνηση Ντράγκι η Ιταλία

[Protagon]: Ο Σίλβιο «μίλησε»: Ακόμη πιο κοντά σε μια κυβέρνηση Ντράγκι η Ιταλία

Αλλον ένα γύρο διαβουλεύσεων με πολιτικούς ολοκλήρωσε την Τρίτη ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αν και πρέπει να λύσει τον γρίφο των απαιτήσεων που θέτει κάθε κόμμα.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Ντράγκι συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και ιδρυτή του κόμματος Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η παράταξη του οποίου εμφανίζεται πρόθυμη για μια τέτοια συνεργασία.

«Επιβεβαίωσα τη στήριξη του κόμματός μας, με την παρότρυνση να γίνουν επιλογές υψηλών προδιαγραφών. Θέλουμε να ληφθούν υπόψη οι υποδείξεις των κομμάτων αλλά και να δράσει, ο νέος πρωθυπουργός, με πλήρη αυτονομία», τόνισε ο Καβαλιέρε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Από την μεριά του, ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, εξέφρασε «ικανοποίηση για τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέθεσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, με ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της παιδείας και της οικονομίας της χώρας». Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα συμμετοχής της Λέγκας στη νέα κυβερνητική συμμαχία, ο Τζινγκαρέτι πρόσθεσε ότι «το κόμμα του δεν θέτει βέτο, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές, εναλλακτικές πολιτικές δυνάμεις».

Τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας επανέλαβαν ότι δεν εννοούν να στηρίξουν την κυβέρνηση Ντράγκι και η επικεφαλής τους, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε απογοητευμένη για το ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση που να βασίζεται μόνο σε μια -ή το πολύ δύο- φορολογικές κλίμακες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!