Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σύγκρουση Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου για τον Προϋπολογισμό: «Ψάχνουμε ακόμα το νούμερο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
[Protagon]: Σύγκρουση Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου για τον Προϋπολογισμό: «Ψάχνουμε ακόμα το νούμερο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

[Protagon]: Σύγκρουση Σταϊκούρα – Αχτσιόγλου για τον Προϋπολογισμό: «Ψάχνουμε ακόμα το νούμερο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Πέσατε σε όλα έξω». Με τη φράση αυτή απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον Προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εν γένει, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Πριν τον υπουργό, τον λόγο είχε πάρει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου, η οποία χαρακτήρισε εγκληματικά ανεπαρκές το πακέτο στήριξης για εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται από την κρίση και την ακρίβεια η οποία -όπως είπε- έχει βγει εκτός ελέγχου. Αντίστοιχα, η βουλευτής του της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μείωση των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών για την Υγεία.

«Αυτά που είπατε, αν ίσχυαν θα επιβεβαιώνονταν από τα “λουκέτα” στις επιχειρήσεις, θα επιβεβαιώνονταν από τη διόγκωση της ανεργίας, θα επιβεβαιώνονταν από τη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πέσατε έξω σε όλα όσα εκτιμούσατε πριν από ένα χρόνο, από αυτό εδώ το βήμα», της απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επιφυλασσόμενος να καταθέσει στην Ολομέλεια φάκελο 150 σελίδων με όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε την κ. Αχτσιόγλου να διαβάσει την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα πακέτα της κυβέρνησης έσωσαν τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.

Ο υπουργός Οικονομικών επεφύλαξε και ένα σχόλια για το «πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»: «Από τον Σεπτέμβριο, όλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητά το κόστος, δεν μας το είπατε ποτέ! Ένα νούμερο ζητάμε! Ένα νούμερο! Πόσο είναι; 1 δισ;, 5 δισ; 14 δισ; 15 δισ; Ψάχνω από τον Σεπτέμβριο μια δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου, του κ. Τσακαλώτου πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα είναι πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα σας», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!