Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σγουρός προς Πατούλη: Συνεχίζετε να εμπαίζετε τους πολίτες για τη Μάνδρα και το Μάτι
[Protagon]: Σγουρός προς Πατούλη: Συνεχίζετε να εμπαίζετε τους πολίτες για τη Μάνδρα και το Μάτι

[Protagon]: Σγουρός προς Πατούλη: Συνεχίζετε να εμπαίζετε τους πολίτες για τη Μάνδρα και το Μάτι

Συνέχεια στις καταγγελίες για την «σκανδαλώδη», όπως περιγράφεται, ανάθεση από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη σε ιδιώτη δικηγόρο, έναντι μάλιστα υψηλότατης αμοιβής, της υπεράσπισης των πεπραγμένων της Ρένας Δούρου σε Μάνδρα και Μάτι έδωσε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, καθώς το ποσό της ανάθεσης είναι εντυπωσιακά υψηλό (πλησιάζει τις 300.000 ευρώ μόνο για τον πρώτο βαθμό της εκδίκασης) και υπάρχει καταγγελία ότι πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που χρησιμοποιούσε ο νυν περιφερειάρχης Αττικής όταν ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου (εδώ ).

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο κ. Πατούλης (εδώ ), αλλά προφανώς δεν κάλυψε τον κ. Σγουρό που πρώτος ανέδειξε το θέμα.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Σγουρού, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, τονίζει:

Με ψέματα, αντιφάσεις και επικοινωνιακά τερτίπια που προσβάλλουν την κοινή λογική η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής προσπάθησε με ανακοίνωσή της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την παράνομη ανάθεση έναντι παχυλής αμοιβής σε ιδιώτη δικηγόρο της εκπροσώπησης της Περιφέρειας κατά των θυμάτων στη Μάνδρα και το Μάτι.

Αποκρύπτουν ότι αρχικώς πρότειναν για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια δυσθεώρητη αμοιβή για τον εκλεκτό τους, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, υπερέβαινε το 1.000.000 ευρώ, στη βάση ποσοστού επί των ποσών που διεκδικούσαν τα θύματα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με ηχηρό τρόπο την πρότασή τους τον Σεπτέμβριο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!