Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορονοϊού
[Protagon]: «Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορονοϊού

[Protagon]: «Σφραγίζονται» Λεμεσός και Πάφος λόγω κορονοϊού

Τη διακοπή της μετακίνησης από και προς την Λεμεσό και την Πάφο αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση με στόχο την αποτροπή της διασποράς του ιού σε ολόκληρη την Κύπρο. Παρουσίασε μάλιστα στοιχεία που καταδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τόσο στις δύο αυτές περιοχές.

Έτσι από τις 12 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι δύο επαρχίες στην ουσία σφραγίζονται ενώ επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος απευθύνθηκε το βράδυ Τετάρτης στους πολίτες μέσω διαγγέλματος, τα πρωτόγνωρα μέτρα επιβλήθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν στις δύο επαρχίες, αφού το 68% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τη Λεμεσό και την Πάφο ενώ το 70% των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού διαμένουν στις εν λόγω επαρχίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιτάσσει την αστυνομία αλλά και τον στρατό προκειμένου να αποτραπεί η μετακίνηση από και προς τη Λεμεσό και την Πάφο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να αποκοπούν δρόμοι με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων. Τα σημεία ελέγχου, θα στελεχώνονται από μέλη της αστυνομίας και του στρατού για ολόκληρο το 24ωρο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός προνοεί τη χρήση rapid tests για όσους νομιμοποιούνται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τις ζώνες του ιδιότυπου lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!