Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σέρρες: Μπορεί να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών οι αρνητές που δεν τα στέλνουν στο σχολείο
[Protagon]: Σέρρες: Μπορεί να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών οι αρνητές που δεν τα στέλνουν στο σχολείο

[Protagon]: Σέρρες: Μπορεί να χάσουν την επιμέλεια των παιδιών οι αρνητές που δεν τα στέλνουν στο σχολείο

Ακόμη και με αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς.

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει έξι παιδιά εκ των οποίων τα δύο έπρεπε φέτος να περάσουν το κατώφλι του νηπιαγωγείου και δημοτικού και δύο το γυμνασίου, πράγμα που δεν συνέβη αφού οι γονείς τους αρνούνται να δεχθούν την εφαρμογή των μέτρων (μάσκα- self test) για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ενώ και πέρυσι την άνοιξη δεν προσήλθαν στις σχολικές τάξεις όταν τελείωσε η τηλεκπαίδευση για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, η αφαίρεση της επιμέλειας/γονικής μέριμνας μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!