Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σεντρίκ Σουβιά όπως Τζορτζ Φλόιντ…
[Protagon]: Σεντρίκ Σουβιά όπως Τζορτζ Φλόιντ…

[Protagon]: Σεντρίκ Σουβιά όπως Τζορτζ Φλόιντ…

«Πνίγομαι», φώναζε ο Σεντρίκ Σουβιά, ένας 42χρονος διανομέας φαγητού, ο οποίος έχασε τη ζωή του τελικά λόγω του υπερβολικού και φονικού, όπως αποδείχθηκε, ζήλου που επέδειξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι τέσσερις αστυνομικοί που τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι.

Τα τελευταία λόγια του άτυχου άνδρα και η απεγνωσμένη προσπάθειά του να παραμείνει ζωντανός καταγράφηκαν σε βίντεο το οποίο κατέχουν και εξετάζουν σήμερα οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας. Και όλα όσα υπέστη πριν από μερικούς μήνες στο Παρίσι ο Σεντρίκ Σουβιά, θυμίζουν όλα όσα υπέστη πριν από μερικές εβδομάδες στη Μινεάπολη ο Τζορτζ Φλόιντ.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν τα μέλη της οικογένειας του, ζητώντας επί μήνες την αποκάλυψη όλης της αλήθειας όσον αφορά τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το πρωί της 3ης Ιανουαρίου κοντά στον Πύργο του Αϊφελ.

Σε στιγμιότυπα του βίντεο ο Σεντρίκ Σουβιά εμφανίζεται ακινητοποιημένος στο έδαφος με τρεις αστυνομικούς να έχουν πέσει πάνω στην πλάτη του. «Πνίγομαι», «Πνίγομαι», «Πνίγομαι», «Πνίγομαι», «Πνίγομαι», «Πνίγομαι», «Πνίγομαι»: φώναξε επτά φορές συνολικά μέσα σε 22 δευτερόλεπτα ο Σουβιά. Οταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και το θύμα τους διακομίστηκε τάχιστα σε νοσοκομείο της περιοχής αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!