Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – τι ώρες θα γίνονται τα μαθήματα
[Protagon]: Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – τι ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

[Protagon]: Σχολεία: Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση – τι ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Τα σχολεία στην Αττική ξανακλείνουν με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση.

Από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί και στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το μεσημέρι από τις 14.10 έως τις 17.20. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Οι απουσίες από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφονται από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών των μαθητών και μαθητριών κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού.

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται ηλεκτρονικά Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή ο οποίος ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, τίθεται επίσης εκ νέου σε λειτουργία η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του Δημοτικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!