Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σχοινάς: Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό
[Protagon]: Σχοινάς: Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό

[Protagon]: Σχοινάς: Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα για το Μεταναστευτικό

Το μήνυμα ότι «η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα» έστειλε από τη Λέρο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επιθεώρηση των δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Σχοινάς, κατά την επίσκεψή του, συνοδευόταν από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στο ΚΥΤ είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Μέσα στο καλοκαίρι θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου κέντρου στη Λέρο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έγραψε μεταξύ άλλων: «Η σημαντική μείωση των ροών επιτρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σχοινά για σήμερα Σάββατο περιλάμβανε επίσκεψη και στην Κω, στην οποία θα επισκέπτονταν με τον υπουργό το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ενώ θα ενημερώνονταν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης δομής.

Οι εν εξελίξει εργασίες στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο υπουργός θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!