Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το σχέδιό του για «πράσινες» ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
[Protagon]: Το σχέδιό του για «πράσινες» ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

[Protagon]: Το σχέδιό του για «πράσινες» ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Το ενεργειακό του σχέδιο για το κοντινό μέλλον των ΗΠΑ παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πιο φιλόδοξος στόχος που θέτει ο αμερικανικός πρόεδρος είναι μέχρι το 2050 η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στη χώρα να προέρχεται από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Αυτή τη στιγμή η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ αντιστοιχεί μόλις στο 4% της συνολικής παραγωγής ενέργειας. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times για να πιαστεί ο στόχος του αμερικανού προέδρου θα πρέπει η χώρα να καταφέρει να διπλασιάζει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα έτη και στη συνέχεια η ποσότητα που θα παράγεται από το 2025 να διπλασιαστεί εκ νέου μέχρι το 2030.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν μεγάλες και δύσκολες νομοθετικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ενέργεια και παράλληλα να συμβούν τεκτονικές αλλαγές στη βιομηχανία ενέργειας, στον τεχνολογικό τομέα αλλά και στον τρόπο που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος και ειδικότερα οι κάτοικοι των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπηρεσιών του η συνεχής μείωση του κόστους των φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη χώρα της τάξης του 40% μέχρι το 2035. Το ποσοστό αυτό είναι ικανό να ηλεκτροδοτήσει όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!