Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ελ Σαλβαδόρ: Ολα τα είχε, το bitcoin του έλειπε…
[Protagon]: Ελ Σαλβαδόρ: Ολα τα είχε, το bitcoin του έλειπε…

[Protagon]: Ελ Σαλβαδόρ: Ολα τα είχε, το bitcoin του έλειπε…

Το μικρό Ελ Σαλβαδόρ είναι το πρώτο κράτος του κόσμου που αναγνωρίζει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα. Ο πρόεδρός του, Ναγίντ Μπουκέλε, είχε προαναγγείλει αυτήν την εξέλιξη την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια ενός μίτινγκ περί τεχνολογίας, και τελικά την Τρίτη 8 Ιουνίου έκανε πράξη την εξαγγελία του, αφού το κοινοβούλιο υπερψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο.

Συνεπώς, στην επικράτεια του Ελ Σαλβαντόρ το bitcoin ενώνεται με το αμερικανικό νόμισμα, την ίδια στιγμή που η μεταναστευτική ροή ντόπιων προς τις ΗΠΑ συνεχίζεται αμείωτη. Το δικό της νόμισμα, ονόματι κολόν, αυτή η μικρή και προβληματική χώρα το εγκατέλειψε προ εικοσαετίας.

Η ιστορία με την αναγνώριση του κρυπτονομίσματος έρχεται σε χρονική στιγμή κατά την οποία ο Μπουκέλε πραγματοποιεί αυταρχικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως είναι λόγου χάρη η παύση πέντε δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου οι οποίοι τον αμφισβήτησαν ανοιχτά, με δημοκρατικά κριτήρια.

Τα εμβάσματα των μεταναστών από τις ΗΠΑ προς τους συγγενείς τους στο Ελ Σαλβαντόρ είναι ικανά να τους συντηρήσουν, αφού αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας, φθάνοντας στα 6 δισ. δολάρια ετησίως. Η νομιμοποίηση του bitcoin σημαίνει ότι το εισαγόμενο στη χώρα χρήμα θα παρακάμπτει την τραπεζική οδό, άρα και τις ανάλογες κρατήσεις, μηδενίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το κόστος διαμεσολάβησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ετσι το κρυπτονόμισμα θα καταστεί και μέσο μεταφοράς αξίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!