Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σακελλαροπούλου: Σήμερα θυμόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι
[Protagon]: Σακελλαροπούλου: Σήμερα θυμόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι

[Protagon]: Σακελλαροπούλου: Σήμερα θυμόμαστε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι

«Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

«Η επέτειος του “ΟΧΙ” είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Ελληνες αρνήθηκαν να παραδοθούν, αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ’40 μάς υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι. Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις ένοπλες δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Στρατιωτικά τμήματα παρελαύνουν στη Θεσσαλονίκη – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μέσω ασυρμάτου με τον πιλότο του αεροσκάφους F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή, ο οποίος εντυπωσίασε με τους ελιγμούς και τις ασκήσεις ακριβείας πάνω απο τον χώρο της παρέλασης.

Το αεροσκάφος F-16 εκτέλεσε κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Το F-16 στον ουρανό της Θεσσαλονίκης – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Από το κόκπιτ του αεροσκάφους ο πιλότος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940: «Ελληνίδες, Ελληνες, χρόνια μας πολλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!