Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ροζάκης για διερευνητικές: Το 2016 είχαμε πάει μέχρι το εύρος της αιγιαλίτιδας
[Protagon]: Ροζάκης για διερευνητικές: Το 2016 είχαμε πάει μέχρι το εύρος της αιγιαλίτιδας

[Protagon]: Ροζάκης για διερευνητικές: Το 2016 είχαμε πάει μέχρι το εύρος της αιγιαλίτιδας

Ακόμα και αν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι το επιθυμητό, καλύτερα να συζητάμε, παρά να μην συζητάμε καθόλου, σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Χρήστος Ροζάκης, που είχε συμμετάσχει στον τελευταίο γύρο των διερευνητικών επαφών το 2016, υπογραμμίζοντας ότι και τότε η ελληνική πλευρά είχε απορρίψει απόπειρες διεύρυνσης της ατζέντας από την τουρκική.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ροζάκης τόνισε και ότι στο παρελθόν είχαν μπει στις διερευνητικές τα θέματα της αποστρατικοποίησης και των «γκρίζων ζωνών» και είχαν απορριφθεί.

Η Τουρκία, είπε, το είχε δεχτεί γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που η Ελλάδα είχε σαφώς απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Πλέον, πρόσθεσε, η Τουρκία είναι αναγκασμένη να προσέλθει στον διάλογο γιατί όλα τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησε απέτυχαν. Και μπορεί το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να μην είναι το καλύτερο δυνατόν, αλλά καλύτερα να συζητάμε παρά να μην συζητάμε.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Ροζάκης το 2016 «οι συζητήσεις είχαν μείνει στο εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, κατά συνέπεια κατά βάση εκεί θα πρέπει να γυρίσουμε».

«Η Τουρκία», ανέφερε, «αρχικά είχε αποδεχθεί τα 12ν.μ. από τις ηπειρωτικές ακτές και μικρότερο εύρος από τις νησιωτικές, όμως σε κάποιο στάδιο των διαπραγματεύσεων υπαναχώρησε ως προς το θέμα των 12ν.μ.».

Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μετριοπαθής στο θέμα της επέκτασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!