Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: με τη ζωή της ένωσε τις ΗΠΑ, ο θάνατός της τις διχάζει
[Protagon]: Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: με τη ζωή της ένωσε τις ΗΠΑ, ο θάνατός της τις διχάζει

[Protagon]: Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: με τη ζωή της ένωσε τις ΗΠΑ, ο θάνατός της τις διχάζει

Υπάρχουν ορισμένες προσωπικότητες που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν «larger than life», θα μπορούσαμε να πούμε επικές. Συνήθως είναι πολιτικοί, ή αστέρες του θεάματος. Αλλά δικαστές; Πόσες φορές έχει ακούσει κανείς να αποκαλούν επική φυσιογνωμία έναν δικαστικό; Ε, λοιπόν, μια τέτοια «larger than life» προσωπικότητα υπήρξε η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1993, ανυποχώρητη υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών, των μειονοτήτων και των φιλελεύθερων αξιών στον πανίσχυρο αυτό πυλώνα της αμερικανικής Δικαιοσύνης επί σχεδόν τρεις δεκαετίες, μια γυναίκα που τόσο ως νομικός όσο και ως δικαστής αποτέλεσε παράδειγμα για τις γενιές που ακολούθησαν, ένας άνθρωπος που πάλεψε γενναία και με τον καρκίνο επί 20 χρόνια. Η RBG, όπως ήταν ευρέως γνωστή στην αμερικανική κουλτούρα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Η Γκίνσμπεργκ πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών του μεταστατικού καρκίνου στο πάγκρεας» από τον οποίο είχε διαγνωστεί πως έπασχε, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Έφυγε από τη ζωή «στην κατοικία της, με την οικογένειά της γύρω της». Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Εθνικό Νεκροταφείο Άρλινγκτον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, στην οποία δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία.

Η Γκίνσμπεργκ, παιδί φτωχής οικογένειας από το Μπρούκλιν, ήταν εκπληκτικά δημοφιλής στις ΗΠΑ, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για οποιοδήποτε μέλος του εννεαμελούς Ανώτατου Δικαστηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!