Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ρουπακιώτης: Είχαμε έτοιμο τον αντιρατσιστικό νόμο όταν η Χρυσή Αυγή αλώνιζε, αλλά τον πάγωσε ο Σαμαράς
[Protagon]: Ρουπακιώτης: Είχαμε έτοιμο τον αντιρατσιστικό νόμο όταν η Χρυσή Αυγή αλώνιζε, αλλά τον πάγωσε ο Σαμαράς

[Protagon]: Ρουπακιώτης: Είχαμε έτοιμο τον αντιρατσιστικό νόμο όταν η Χρυσή Αυγή αλώνιζε, αλλά τον πάγωσε ο Σαμαράς

Την αβελτηρία -ή και απροθυμία- της κυβέρνησης Σαμαρά να περάσει εγκαίρως έναν αντιρατσιστικό νόμο που θα αναχαίτιζε, αν δεν περιόριζε δραστικά, τη ρητορική και τη δράση της Χρυσής Αυγής το 2013, θυμήθηκε ο εισηγητής αυτού του νόμου, υπουργός Δικαιοσύνης σε εκείνη την τρικομματική κυβέρνηση που είχε προκύψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ), Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης βγήκε και μίλησε στο Open για να θυμίσει κάποια πράγματα, τώρα που υπάρχει πολιτική διαμάχη ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος κατεδίωξε πιο αποτελεσματικά και ποιος ανέχτηκε λιγότερο τους καταδικασθέντες τελικά για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες.

Συνδέοντας την ιστορική ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την πτώση της Χούντας, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε χαρακτηριστά: «Όταν έπεσε η Χούντα όλοι σπεύσαμε σε πλατείες και σε δρόμους να φωνάζουμε: “Δώστε τη Χούντα στον λαό”. Φοβάμαι ότι είναι και κάποιοι, οι οποίοι ανέχονται ολιγωρίες και καθυστερήσεις εκείνης της περιόδου, συμμετέχουν και “Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό”, στη δικαιοσύνη. Ωστόσο κρατείστε αυτό το υπαινικτικό σχόλιο και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ».

Και συνέχισε: «Όταν ανέλαβα το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι τον Μάιο του 2013 ετοιμάσαμε ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχοντας υπόψιν ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Ενώ είμαστε έτοιμοι στην κυριολεξία να δέσουμε τον τόμο και να τον στείλουμε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου… “στοπ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”».

«Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία… Αν ψηφιζόταν από τη Βουλή ομόφωνα, θα έπαιρναν μηνύματα και τα σώματα ασφαλείας κι ενδεχομένως και κάποιοι εισαγγελείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!