Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο ρώσος εκδότης του Independent θέλει να ονομαστεί «λόρδος της Μόσχας»
[Protagon]: Ο ρώσος εκδότης του Independent θέλει να ονομαστεί «λόρδος της Μόσχας»

[Protagon]: Ο ρώσος εκδότης του Independent θέλει να ονομαστεί «λόρδος της Μόσχας»

Η Βουλή των Λόρδων σύντομα αναμένεται να αποκτήσει ένα νέο μέλος, διαμέσου του περίπλοκου συστήματος τιμών, όπως σερ ή δούκας, που συνηθίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον ιδιοκτήτη και εκδότη των βρετανικών εφημερίδων Evening Standard και Independent, Εβγκένι Λεμπέντεφ.

Ο 40χρονος Ρώσος (αλλά πολιτογραφημένος Αγγλος) επιχειρηματίας επιθυμεί μάλιστα να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα που θα φέρει τον τίτλο του λόρδου, αλλά η συνοδεία του δεν θα είναι μια αγγλική πόλη, όπως το Εσεξ ή το Σάσεξ, αλλά… η Μόσχα.

Θα είναι κάτι πρωτοφανές για την ιστορία του συστήματος τιμών της Βρετανίας, αν αυτό συμβεί τελικά –που δεν είναι καθόλου σίγουρο, αλλά, δεδομένης της οικονομικής δύναμης του Λεμπέντεφ, δεν είναι και κάτι απίθανο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έχει ήδη δώσει την έγκρισή της για την απονομή του τίτλου στον Λεμπέντεφ και το μόνο που απομένει είναι… το τοπωνύμιο που θα συνοδεύει το «λόρδος».

Οπως ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Daily Mail, ο 40χρονος έχει ήδη κάνει αίτηση προκειμένου να ονομαστεί «λόρδος Λεμπέντεφ της Μόσχας».

Μάλιστα, προκειμένου να προχωρήσει η απονομή του τίτλου, θα πρέπει πρώτα οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσουν επίσημα την άδεια από το Κρεμλίνο, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη «Μόσχα» σε έναν τίτλο τιμής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!