Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι Ρώσοι ανάγκασαν τη γαλλική σαμπάνια να κυκλοφορεί ως «αφρώδης οίνος»
[Protagon]: Οι Ρώσοι ανάγκασαν τη γαλλική σαμπάνια να κυκλοφορεί ως «αφρώδης οίνος»

[Protagon]: Οι Ρώσοι ανάγκασαν τη γαλλική σαμπάνια να κυκλοφορεί ως «αφρώδης οίνος»

Ενας τρόπος για να εξοργίσεις έναν γάλλο οινοπαραγωγό είναι να του πεις ότι σαμπάνια μπορεί να φτιαχτεί και έξω από την Καμπανία. Εχει το ιστορικό δίκιο και τον νόμο με το μέρος του – η σαμπάνια είναι εξάλλου προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης στην Ενωμένη Ευρώπη. Αλλά πέρα από τη Γαλλία;

Την περασμένη Παρασκευή, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο με το οποίο όλοι οι εκτός Ρωσίας παραγωγοί θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία απλώς «αφρώδη οίνο». Ακόμη και όσοι παράγουν πανάκριβες σαμπάνιες.

Σύμφωνα με τον νόμο το ρωσικής παρασκευής Shampanskoye είναι το μόνο προϊόν που μπορεί να φέρει αυτό το όνομα. Είναι η μετασοβιετική αναγέννηση ενός φτηνού αφρώδους οίνου που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη σταλινική Σοβιετική ενωση τη δεκαετία του 30 σαν ένα κρασί της ελίτ, το οποίο θα ήταν προσιτό σε όλους.

Οι αντιδράσεις ήρθαν μόλις μία ημέρα αργότερα. Το Σάββατο η γαλλική εταιρεία Moët Hennessy, μέρος του ομίλου LVMH, απείλησε ότι θα αναστείλει τις εξαγωγές της στη Ρωσία. Μια απειλή που πάντως πήρε πίσω δύο μέρες αργότερα καθώς τη Δευτέρα η εταιρεία δήλωνε πλέον ότι δεν σέβεται τους νόμους στις χώρες στις οποίες διακινεί τα προϊόντα της.

Οι γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας δήλωσαν, όπως σημειώνει ο Guardian , ότι είναι «σκανδαλισμένοι» από την κίνηση της Ρωσίας και ζήτησαν από τις γαλλικές και τις ευρωπαϊκές αρχές να ζητήσουν από τη Μόσχα «να αλλάξει το κείμενο αυτού του απαράδεκτου νόμου».

Η Γαλλία έχει 16.200 οινοπαραγωγούς που ειδικεύονται στη σαμπάνια και 360 οίκους που παράγουν 231 εκατ. φιάλες τον χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!