Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ρώμη: Για πρώτη φορά μια γυναίκα τροχονόμος πάνω σε εξέδρα
[Protagon]: Ρώμη: Για πρώτη φορά μια γυναίκα τροχονόμος πάνω σε εξέδρα

[Protagon]: Ρώμη: Για πρώτη φορά μια γυναίκα τροχονόμος πάνω σε εξέδρα

Για δεκαετίες ολόκληρες αποτελούσε ένα σήμα κατατεθέν για την ιταλική πρωτεύουσα. Ο λόγος για τους τροχονόμους που ρύθμιζαν την κυκλοφορία στεκόμενοι πάνω σε εξέδρες.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, οι κάτοικοι της Ρώμης υποδέχθηκαν με χαρά την επιστροφή του παραδοσιακού τροχονόμου που ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Πιάτσα Βενέτσια, πάνω σε εξέδρα. Σε αυτή, μάλιστα, είδαν για πρώτη φορά μια γυναίκα, την Κριστίνα Κορμπούτσι.

«Πιστεύω ότι είναι φανταστικό, καιρός ήταν», δήλωσε η Τζουλιάνα Κατσαρόλι, μια ντόπια ηλικιωμένη, καθώς παρακολουθούσε τους τροχονόμους να αλλάζουν βάρδια την Πέμπτη σύμφωνα με τον Guardian . «Ελπίζω να αμείβεται καλά», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε την επιστροφή των τροχονόμων στην Πιάτσα Βενέτσια «μια υπενθύμιση όμορφων εποχών».

Η εξέδρα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του ‘20, προκειμένου οι τροχονόμοι να είναι πιο ορατοί την ώρα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, που έρχονται από τρεις κατευθύνσεις σε αυτή τη χαοτική πλατεία.

Εκείνη την εποχή η βάση ήταν από ξύλο και οι τροχονόμοι τη μετέφεραν στην πλατεία την ώρα που ξεκινούσε η βάρδιά τους. Σήμερα, αναδύεται από το πλακόστρωτο και βυθίζεται πάλι σε αυτό, με το πάτημα ενός διακόπτη.

Το τελευταίο διάστημα, περίπου ένα χρόνο, δεν χρησιμοποιούνταν, καθώς γίνονταν οδικά έργα στην περιοχή. Οι τροχονόμοι έγιναν διάσημοι από την ταινία του ‘60 «Il Vigile», με πρωταγωνιστή τον Αλμπέρτο Σόρντι, ο οποίος προκαλούσε χάος με τα μπερδεμένα σήματα που έκανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!