Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ριπές από Καλάσνικοφ «γαζώνουν» τη γαλήνη της σουηδικής κοινωνίας
[Protagon]: Ριπές από Καλάσνικοφ «γαζώνουν» τη γαλήνη της σουηδικής κοινωνίας

[Protagon]: Ριπές από Καλάσνικοφ «γαζώνουν» τη γαλήνη της σουηδικής κοινωνίας

Η αυταπάτη που καλλιεργούσε η Σουηδία για τον εαυτό της, ότι ήταν ασφαλής χώρα με κατακτημένη κοινωνική ειρήνη ως αποτέλεσμα κοινωνικών και προνοιακών πολιτικών, κατέρρευσε. Οι Σουηδοί διαπιστώνουν τώρα ότι όχι μόνο υπάρχει βαριά εγκληματικότητα, συμμορίτικου χαρακτήρα κιόλας, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό εισαγόμενη. Αλλά και όταν είναι ντόπια, εισαγόμενα είναι τα πολεμικά όπλα με τα οποία διαπράττονται οι φόνοι.

Το φαινόμενο προβάλλει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung μιλώντας για πόλεμο μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών. Αυτή η κατάσταση έχει δώσει στη Σουηδία μία πανευρωπαϊκή πρωτιά: είναι η χώρα που πλέον κατέχει το ρεκόρ θανάτων από πυροβολισμούς, όπως διαπιστώνει η αρμόδια για την πρόληψη του εγκλήματος κρατική υπηρεσία. Τελευταίας εικοσαετίας τα στοιχεία, δείχνουν το πέρασμα από την κοινωνική ηρεμία στη βία και στο βαρύ έγκλημα.

Η μαζική αύξηση της χρήσης πυροβόλων όπλων από τους γκάνγκστερ της Σουηδίας αποδίδεται στην αθρόα εισαγωγή τους από τα Βαλκάνια μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και, κατόπιν, μετά τον τερματισμό των γιουγκοσλαβικών πολέμων. Ο ταξικός χώρος όπου συμβαίνουν τα περισσότερα εγκλήματα είναι οι φτωχικές «μειονεκτικές» περιοχές των μεγάλων πόλεων, δηλαδή τα αστικά γκέτο των μεταναστών και των ανέργων. Το θέμα ενδιαφέρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού τέτοια γκέτο έχουν δημιουργηθεί παντού.

Η επέκταση της χρήσης πυροβόλων όπλων αποδίδεται στον ανταγωνισμό του υποκόσμου: «Οταν μια συμμορία αρχίζει να χρησιμοποιεί Καλάσνικοφ, οι υπόλοιπες δεν γίνεται να χρησιμοποιούν μαχαίρια» λένε οι ειδικοί εγκληματολόγοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!