Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Regeneron σταματά την κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό στους βαριά ασθενείς
[Protagon]: Η Regeneron σταματά την κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό στους βαριά ασθενείς

[Protagon]: Η Regeneron σταματά την κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό στους βαριά ασθενείς

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Regeneron αποφάσισε την Παρασκευή το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), να διακόψει τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου της για άτομα με Covid-19, για λόγους ασφαλείας.

Η διακοπή αφορά μόνο ασθενείς που έχουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου και βρίσκονται διασωληνωμένοι ή λαμβάνουν οξυγόνο με σύστημα πίεσης.

Οι υπόλοιποι ασθενείς, δηλαδή όσοι δεν έχουν εκδηλώσει ακόμη βαριά συμπτώματα της νόσου, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά το τμήμα της κλινικής δοκιμής που τους αφορά.

Μάλιστα, μόλις χθες, Πέμπτη, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το πειραματικό φάρμακο REGN-COV2 είχε πολύ καλά αποτελέσματα (εδώ ), καθώς μείωσε στο 57% τις επισκέψεις ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν είχαν τόσο σοβαρά συμπτώματα, ώστε να διακομισθούν για νοσηλεία.

Κάτι που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη σημερινή ανακοίνωση, καθώς τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αφορούσαν περιστατικά που δεν είχαν εκδηλώσει ακόμη βαριά συμπτώματα του κορονοϊού.

Η κλινική μελέτη της Regeneron συνεχίζεται κανονικά σε ασθενείς που νοσηλεύονται και λαμβάνουν χαμηλές δόσεις οξυγόνου ή δεν έχουν καμία αναπνευστική υποστήριξη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal .

Σε έτερη μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει φανεί πάντως πως οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως είναι αυτά της Lilly και της Regeneron, δεν έχουν αποτελεσματικότητα σε βαριά περιστατικά.

Διευκρινίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε το συγκεκριμένο φάρμακο πριν ακόμη εκδηλώσει βαριά συμπτώματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!