Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Pulse: Προβάδισμα 11 μονάδων στη ΝΔ, στο 10% το Κίνημα Αλλαγής
[Protagon]: Pulse: Προβάδισμα 11 μονάδων στη ΝΔ, στο 10% το Κίνημα Αλλαγής

[Protagon]: Pulse: Προβάδισμα 11 μονάδων στη ΝΔ, στο 10% το Κίνημα Αλλαγής

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, η οποία καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής για πρώτη φορά στο 10% των προτιμήσεων.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον Σκάι, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο 10%, με 33% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στο 9,5%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40% έναντι του 24% του για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο «κανένας» είναι στο 32%.

Το 66% τάσσεται υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο (εκπαίδευση, εστίαση, μέσα μεταφοράς) και το 20% κατά.

Οι συνταξιούχοι τάσσονται υπέρ της υποχρεωτικότητας σε ποσοστό 78% ενώ παρόμοια είναι τα ποσοστά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (59% και 57%). Σε ό,τι αφορά την κομματική ταύτιση και το εν λόγω ζήτημα, το 83% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ λένε «ναι», της ΝΔ το 77%, του ΣΥΡΙΖΑ το 63%, αλλά μόλις το 49% αυτών της Ελληνικής Λύσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!