Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
[Protagon]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

[Protagon]: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και σε επιμέρους άρθρα και άλλων κομμάτων

Ειδικότερα, επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σε σειρά επιμέρους άρθρων καταγράφηκαν ευρύτερες πλειοψηφίες, κυρίως από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ψηφίστηκαν επίσης:

-η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον ψηφιακό έλεγχο των μέτρων στις εκπαιδευτικές δομές (ναι από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, παρών από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι από τα λοιπά κόμματα)

-η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το προσοντολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ναι από τη ΝΔ, παρών από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση, όχι από τα λοιπά κόμματα) καθώς και

-η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση του προγράμματος «Θησέας» και τα «αδήλωτα τετραγωνικά» (ναι από τη ΝΔ, παρών από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, όχι από τα λοιπά κόμματα).

Κλείνοντας την προηγηθείσα συζήτηση, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είπε ότι η σημερινή μέρα «σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στην προστασία των ζώων, στη μείωση των αδέσποτων και στη μείωση της κακοποίησης». Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και της προστασίας των αδέσποτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!