Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ψηφίδες της Ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου
[Protagon]: Ψηφίδες της Ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου

[Protagon]: Ψηφίδες της Ιστορίας της Αρχαίας Κορίνθου

Ενα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, η αποκατάσταση μεγάλου αριθμού ρωμαϊκών τοιχογραφιών, οι οποίες εντοπίστηκαν στις ανασκαφές που άρχισε το 1982 ο Δρ Ουίλιαμς, στην ανατολική περιοχή του θεάτρου της Αρχαίας Κορίνθου, συντελείται στον χώρο των νέων αποθηκών της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Κόρινθο.

Οι ανασκαφές, που διήρκεσαν μέχρι το 2011, παρήγαγαν, μεταξύ άλλων ευρημάτων, περίπου 120.000 θραύσματα τοιχογραφιών προερχόμενα από διάφορα κτήρια της ρωμαϊκής περιόδου.

Ο χώρος, στον οποίο έχουν ανεγερθεί οι Αποθήκες της ΑΣΚΣ αγοράστηκε το 2015, έπειτα από έγκριση του ΥΠΠΟΑ. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1057,84 τ.μ, διαρθρώνεται σε πέντε συνδεδεμένους μορφολογικά και λειτουργικά όγκους, ανά δύο στα δύο αρχικά οικόπεδα και έναν στο τρίτο. Στο κτίριο περιλαμβάνονται κύρια αποθηκευτικοί χώροι αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήριο συντήρησης και χώροι γραφείων, καθώς και θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου και διάδρομοι κίνησης.

Η Λίνα Μενδώνη με τους καθηγητές Τσαρλς Ουίλιαμς και Ρομπέρτο Νάρντι, σε ένα από τα εργαστήρια των Αποθηκών

Οπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, η οποία συναντήθηκε με τον ιστορικό διευθυντή των ανασκαφών της Κορίνθου, Δρα Τσαρλς Ουίλιαμς, «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εδώ και πολλές δεκαετίες μια εξαιρετική συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Η Αρχαία Κόρινθος έχει αναδειχθεί κυρίως από τις ανασκαφές, την έρευνα και την μελέτη του Δρος Τσαρλς Ουίλιαμς, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή και το έργο του στην ανάδειξη αυτού του χώρου, καθώς ανέλαβε την διεύθυνση των ανασκαφών της Κορίνθου το 1966.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!