Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Με προβλήματα σύνδεσης και σήμερα η τηλεκπαίδευση
[Protagon]: Με προβλήματα σύνδεσης και σήμερα η τηλεκπαίδευση

[Protagon]: Με προβλήματα σύνδεσης και σήμερα η τηλεκπαίδευση

Συνεχίζονται και την Τρίτη τα τεχνικά προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex για την τηλεκπαίδευση χιλιάδων μαθητών. Αν και το σύστημα δεν παρουσιάζει την εικόνα κατάρρευσης της Δευτέρας, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών, από το νωρίς το πρωί της Τρίτης παρατηρούνται και πάλι δυσκολίες στη σύνδεση στην πλατφόρμα.

Από το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνεται ότι στη συντριπτική πλειονότητα των ψηφιακών τάξεων το μάθημα γίνεται κανονικά και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί χωρίς σημαντικά και κυρίως εκτεταμένα προβλήματα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος (CISCO) θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος.

»Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «υπέρχρηση του συστήματος» και «συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης» και στο πλαίσιο αυτό καλούνται να συνδέονται στο σύστημα μόνο όσοι εκπαιδευτικοί έχουν μάθημα.

«Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα», τονίζεται συγκεκριμένα και η ανακοίνωση του υπουργείο συνεχίζει:

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!