Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Πρόβλεψη-σοκ από την Κομισιόν: Στο 9,7% η ύφεση στην Ελλάδα
[Protagon]: Πρόβλεψη-σοκ από την Κομισιόν: Στο 9,7% η ύφεση στην Ελλάδα

[Protagon]: Πρόβλεψη-σοκ από την Κομισιόν: Στο 9,7% η ύφεση στην Ελλάδα

Μια μαύρη χρονιά για την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι το 2020, όπως δείχνουν οι εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς λόγω του κορονοϊού καμία χώρα δεν θα αποφύγει τη βαθιά ύφεση –μάλιστα μια ύφεση που θα καταβυθίσει ακόμη και τις μεγαλύτερες οικονομίες.

Σε επίπεδο ευρωζώνης, η Κομισιόν προβλέπει πτώση της τάξης του 7,7%.

Ανω του 9%, θα είναι φέτος η πτώση στην Ιταλία και την Ισπανία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί χειρότερα από άλλες στην Ευρωζώνη με αθροιστικά περίπου 50.000 νεκρούς από τον κορονοϊό. Ακόμη και η Γερμανία δεν θα αποφύγει ύφεση της τάξης του 6,5%.

Ατυπη «πρωταθλήτρια» για το 2020 θα είναι η Ελλάδα, για την οποία η Κομισιόν προβλέπει πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 9,7% για το 2020. Είναι ποσοστό μεγαλύτερο και από την ύφεση του 2011, της χειρότερης χρονιάς της κρίσης της χώρας μας. Είναι δε σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό και από αυτό το -7,9% που το υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε για εφέτος (εδώ ) στο δυσμενές του σενάριο.

Για το 2021 η άνοδος του ΑΕΠ θα είναι στην Ελλάδα 7,9%, έναντι 6,3% της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, η ΕΕ προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση 9,7%, για την Ιταλία 9,5%, την Ισπανία 9,4%, τη Γαλλία 8,2%, την Ιρλανδία 7,9%, τη Λιθουανία 7,9%, την Κύπρο 7,4% και το Βέλγιο 7,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!