Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός: Ο 93χρονος κύριος Νίκος εμβολιάστηκε στην Κρήτη
[Protagon]: Ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός: Ο 93χρονος κύριος Νίκος εμβολιάστηκε στην Κρήτη

[Protagon]: Ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός: Ο 93χρονος κύριος Νίκος εμβολιάστηκε στην Κρήτη

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία» ξεκίνησε την Τρίτη από την Κρήτη.

Πρώτος εμβολιάστηκε ο 93χρονος κύριος Νίκος στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο. Οπως ενημέρωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, «ο πρώτος κατ’ οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα μόλις έγινε στην Κρήτη μας».

«Εμβολιάσαμε τον κύριο Νίκο, 93 ετών, στο σπίτι του στο Τυμπάκι, με ασφάλεια και πολλές ευχές! Μήνυμα ζωής… Γιορτή Υγείας», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες.

Ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές έκανε πρεμιέρα στην Κρήτη, με το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη να αποτελούν τους πρώτους σταθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης είχε προγραμματιστεί να γίνουν 30 εμβολιασμοί, ωστόσο έγινε η προμήθεια 6 ακόμη εμβολίων, καθώς υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Μανώλης Φουντιδάκης, όπως αναφέρει το e-mesara.gr, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω την 7η ΥΠΕ και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, που έθεσαν σε προτεραιότητα την Αγία Γαλήνη. Θέλω να δηλώσω ότι η Αγία Γαλήνη είναι ασφαλής προορισμός για τους ντόπιους και τους τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι».

Την εμβολιαστική κάλυψη υποστήριξαν από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου οι Καλογριδάκης Γιώργος γιατρός, Ανυφαντάκης Γιάννης γιατρός, Κατσαρού Χαρά επισκέπτρια Υγείας, Καραλή Χριστίνα νοσηλεύτρια και Μανκαναράκη Αιμιλία, διευθύντρια Προγραμματισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!