Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πρωτοφανές: Το Scientific American παίρνει πολιτική θέση και ψηφίζει Μπάιντεν
[Protagon]: Πρωτοφανές: Το Scientific American παίρνει πολιτική θέση και ψηφίζει Μπάιντεν

[Protagon]: Πρωτοφανές: Το Scientific American παίρνει πολιτική θέση και ψηφίζει Μπάιντεν

Για πρώτη φορά στους σχεδόν δύο αιώνες της ιστορίας του, το αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Scientific American παίρνει ανοιχτά θέση για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Το περιοδικό-θεσμός κατακρίνει μάλιστα τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την εκ μέρους του απόρριψη της επιστήμης και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ένα δριμύ άρθρο από την συντακτική επιτροπή το μηνιαίο περιοδικό, που είναι πιο παλιό περιοδικό στις ΗΠΑ από όσα δεν έχουν διακόψει ποτέ την έκδοσή τους, εξήγησε ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση απερίσκεπτα.

Ωστόσο έπειτα από 175 χρόνια σιωπής για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, «φέτος παρακινούμαστε να το κάνουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ «έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους, γιατί απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα», τόνισε γράφει το περιοδικό. «Το πιο καταστροφικό παράδειγμα είναι η ανέντιμη και ανάρμοστη αντίδρασή του στην πανδημία της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 190.000 Αμερικανούς ως τα μέσα Σεπτεμβρίου», επισημαίνει.

«Στην άρνηση της πραγματικότητας εκ μέρους του, ο Τραμπ μπλόκαρε την προετοιμασία των ΗΠΑ απέναντι στην κλιματική αλλαγή, διαβεβαιώνοντας ψευδώς ότι αυτή δεν υπάρχει και αποχωρώντας από διεθνείς συμφωνίες για τον περιορισμό των επιπτώσεών της», σύμφωνα με το περιοδικό, που δηλώνει ότι διαβάζεται από 10 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!