Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς – Τι ισχύει για τις μάσκες, τι να γνωρίζουν οι γονείς
[Protagon]: Πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς – Τι ισχύει για τις μάσκες, τι να γνωρίζουν οι γονείς

[Protagon]: Πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς – Τι ισχύει για τις μάσκες, τι να γνωρίζουν οι γονείς

Σχολική χρονιά διαφορετική από κάθε άλλη είναι αυτή που αρχίζει σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, με τα σχολεία των δύο πρώτων βαθμίδων, αλλά βέβαια το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές, να λειτουργούν κάτω από τη συνθήκη του κορονοϊού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών, των αιθουσών και του εξοπλισμού είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Σήμερα, Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επεξηγήσουν τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα παίρνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!