Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι πρώτες αντιδράσεις των Ρώσων για το «τζαμί» Αγία Σοφία
[Protagon]: Οι πρώτες αντιδράσεις των Ρώσων για το «τζαμί» Αγία Σοφία

[Protagon]: Οι πρώτες αντιδράσεις των Ρώσων για το «τζαμί» Αγία Σοφία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή) Κονσταντίν Κόσατσεφ εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιηθεί ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σαν τέμενος.

Ο κ. Κόσατσεφ είπε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να προκαλέσει εξαιρετικά αρνητικές αντιδράσεις σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Επισήμανε δε ότι στην περίπτωση του μνημειώδους χριστιανικού ναού δεν είναι αποδεκτό το σκεπτικό ότι η τύχη των αρχιτεκτονικών μνημείων αποτελεί αυστηρά εσωτερική υπόθεση μόνο μίας χώρας.

Ο Κόσατσεφ υποστήριξε ότι δεν βλέπει στην απόφαση αυτή κάποια επιδίωξη της Τουρκίας να προκαλέσει έξωθεν δυνάμεις, εκτιμώντας ότι υπερτερούν στην περίπτωση αυτή ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

«Δεν θα έβλεπα στην περίπτωση αυτή μια άμεση επιδίωξη του Ερντογάν να προβεί σε κάποια πρόκληση προς έξωθεν δυνάμεις, ακόμη και παρά τις ήδη συνεχείς προστριβές με την Ελλάδα στο εν λόγω ζήτημα: κάθε φορά, όταν στην Αγία Σοφία διάβαζαν αποσπάσματα από το Κοράνι, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αντιδρούσε. Υπερτερούν εδώ, παρ’ όλα αυτά, θέματα εσωτερικής πολιτικής» εκτιμά ο Κόσατσεφ.

Κατά την άποψη του, ο Ερντογάν προσπαθεί να κερδίσει πόντους στους ισλαμιστές, «παίρνοντας ακόμη και την πρωτοβουλία από τους πιο συντηρητικούς αντιπάλους του».

Επεισή «δεν σταματούν και οι συζητήσεις για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις οποίες η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας μπορεί να εξυπηρετεί τις κυβερνητικές δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!