Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη για το Αχίλλειο και συστάσεις για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού
[Protagon]: Προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη για το Αχίλλειο και συστάσεις για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

[Protagon]: Προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη για το Αχίλλειο και συστάσεις για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Πετύχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεκτημένο ως κόρην οφθαλμού, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, απευθύνοντας ιδιαίτερη έκκληση στους επαγγελματίες του τουρισμού για την τήρηση των κανόνων έναντι του κορονοϊού.

Σε συζήτηση που είχε με φορείς και πολίτες στην Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρχει εγρήγορση και ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που προστατεύουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση και στα εποχικά καταστήματα που εξαρτώνται από τον τουρισμό.

«Εφόσον κρίνουμε, αξιολογώντας τα στοιχεία, ότι θα χρειαστεί και άλλη ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, όπως το είπαμε και το έχουμε κάνει, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε και τώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει:

«Είμαστε σήμερα σε θέση να υποδεχόμαστε έστω και λίγους επισκέπτες, και σε καλύτερη θέση από ό,τι είναι άλλες μεγάλες τουριστικές αγορές, επειδή πετύχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη της φάση. Θέλω να τονίσω ότι αυτό το κεκτημένο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού (…) Σήμερα πρέπει να είμαστε δίπλα προσεκτικοί σε σχέση με το πώς συμπεριφερόμασταν αν πριν από ένα μήνα, επειδή γνωρίζουμε ότι στατιστικά, όταν ανοίγουμε τη χώρα σε ξένους επισκέπτες, θα έχουμε και κάποια εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού».

«Υπάρχει χαλάρωση, πρέπει να επανέλθουμε σε καθεστώς εγρήγορσης»

«Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω κι εγώ ότι υπάρχει μία συνολικότερη χαλάρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!