Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας επισκέφθηκε ο Νότης Μηταράκης
[Protagon]: Πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας επισκέφθηκε ο Νότης Μηταράκης

[Protagon]: Πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας επισκέφθηκε ο Νότης Μηταράκης

Στην πλατεία Βικτωρίας μετέβη το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter.

Οπως σημείωσε ο ίδιος, στην πλατεία συνάντησε περίπου 20 πρόσφυγες και τον πρόεδρο της Αφγανικής Κοινότητας.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν «άμεσα». Τόνισε, όμως, πως «το ζητούμενο δεν είναι οι βραχυπρόθεσμες λύσεις, αλλά η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, σε προγράμματα ενσωμάτωσης και υποστήριξης ΗΛΙΟΣ, τα οποία υπάρχουν και διαρκώς βελτιώνονται».

Ο υπουργός επισκέφθηκε την πλατεία, καθώς εδώ και λίγες ημέρες γέμισε ξανά πρόσφυγες, οι οποίοι προωθήθηκαν από τις δομές στα νησιά, ιδίως τη Λέσβο.

Πριν από λίγες ημέρες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός αναφέρθηκε στις εικόνες που επανήλθαν ύστερα από καιρό στην πλατεία Βικτωρίας, με δεκάδες πρόσφυγες –στους οποίους έχει αναγνωριστεί δικαίωμα ασύλου– να κατασκηνώνουν στα πεζοδρόμια.

Ο κ. Μηταράκης στην πλατεία Βικτωρίας, την Παρασκευή

«Αυτοί που έχουν πάει στην πλατεία Βικτωρίας είναι περίπου 60 άτομα, τα οποία έχουν πάρει άσυλο. Προέρχονται από τη Μόρια», είχε πει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, επισημαίνοντας πως αντί να κάθονται με τα παιδιά τους στα πεζοδρόμια, έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» και να έχουν προσπαθήσει να βρουν κατοικία. Μόνοι τους, είπε, επέλεξαν να πάρουν ένα εισιτήριο και να έρθουν στην πλατεία Βικτωρίας, γιατί, όπως υποστήριξε, κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!