Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προς «νέο αμερικανικό Εμφύλιο» – για τα εμβόλια
[Protagon]: Προς «νέο αμερικανικό Εμφύλιο» – για τα εμβόλια

[Protagon]: Προς «νέο αμερικανικό Εμφύλιο» – για τα εμβόλια

Μιλώντας για τις ΗΠΑ, ο όρος «εμφύλιος πόλεμος» είναι βαρύς, αλυσοδεμένος με συγκεκριμένη περίοδο της Ιστορίας τους, παρά ταύτα χρησιμοποιήθηκε ευρέως πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, πριν αλλά και μετά την εισβολή των ακροδεξιών στο Καπιτώλιο, ενώ η χρήση του συνεχίζεται σε βαθμό… νομιμοποίησης (ή απαξίωσης της αληθινής εννοίας του). Διότι είναι «πιασάρικος» όρος, διεγείρει την περιέργεια των πολλών και πολώνει όσους είναι επιρρεπείς στη σύγκρουση των αντιθέσεων και όχι στον συγκερασμό τους.

Τα αμερικανικά και τα διεθνή media τον συνέδεσαν με τον Τραμπ, με τη λεγόμενη Νέα Δεξιά, αλλά και το με το κίνημα Black Lives Matter και τις ακρότητές του εναντίον εθνικών συμβόλων, αγαλμάτων, κ.λπ. Ασφαλώς η δημοσιογραφία μπορεί να αναγάγει σε «εμφύλιο πόλεμο» οτιδήποτε, ακόμη και το #MeToo, ή οποιαδήποτε κοινωνική τριβή ελάσσονος ή και καμιάς πολιτικής σημασίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο «εμφύλιος πόλεμος» γίνεται με σφαίρες και όχι με πληκτρολόγια. Και σφαίρες, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν σφυρίζουν στον αμερικανικό αέρα.

Ωστόσο ο ανταποκριτής της Corriere della Sera κάνει λόγο για «νέο αμερικανικό εμφύλιο» λαμβάνοντας αφορμή από ένα άρθρο των New York Times σχετικά με τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών κυβερνητών στον εξαγγελθέντα από τον Τζο Μπάιντεν υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων και παιδιών. Οι ΝΥΤ έγραψαν βέβαια περί «πολιτικού διχασμού του έθνους» όσον αφορά τα εμβόλια, αλλά μέχρις εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!