Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προς (άλλη μία) παράταση του lockdown στη Γερμανία
[Protagon]: Προς (άλλη μία) παράταση του lockdown στη Γερμανία

[Protagon]: Προς (άλλη μία) παράταση του lockdown στη Γερμανία

Οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων και η καγκελάριος Μέρκελ έχουν ήδη αποφασίσει στη σημερινή τηλεδιάσκεψη να παρατείνουν το lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, αλλά είναι πιθανόν αυτό να παραταθεί και έπειτα από εκείνη την ημέρα, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Business Insider, ενδεχομένως στις 27 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για νέα παράταση του lockdown από την 1η Φεβρουαρίου. Αυτό θεωρείται πιθανό ότι θα συμβεί, αφού στο σημερινό σχέδιο ψηφίσματος, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας και των κρατιδίων προετοιμάζουν ήδη τους Γερμανούς για περιορισμούς πέραν του Ιανουαρίου.

«Οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος θα απαιτήσουν σημαντική υπομονή και πειθαρχία από όλους», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Την Τρίτη αποφασίστηκε να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες επαφής. Οι ιδιωτικές συναντήσεις θα επιτρέπονται μόνο με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό ή με ένα ακόμα άτομο της ίδιας οικογένειας. Τα παιδιά δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν το περιορισμό.

Επομένως, ο φημολογούμενος εδώ και εβδομάδες -και αμφιλεγόμενος- περιορισμός των συναντήσεων με ένα και μόνο άτομο, καθιερώνεται τώρα, αναφέρει το Business Insider, επικαλούμενο κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη. Μέχρι τώρα, επιτρέπονταν οι συναντήσεις έως συνολικά πέντε ατόμων με ένα άλλο νοικοκυριό, ενώ τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!