Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Προνόμια εμβολιασμένων: Πόσο ρεαλιστικό είναι – τι λένε Μαξίμου και καθηγητές
[Protagon]: Προνόμια εμβολιασμένων: Πόσο ρεαλιστικό είναι – τι λένε Μαξίμου και καθηγητές

[Protagon]: Προνόμια εμβολιασμένων: Πόσο ρεαλιστικό είναι – τι λένε Μαξίμου και καθηγητές

Η επιβράδυνση που κατέγραψε ο εμβολιασμός του πληθυσμού τις τελευταίες ημέρες επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τα κίνητρα -προνόμια που θα μπορούσαν να δοθούν ώστε να επιταχυνθεί εκ νέου η διαδικασία ενόψει του φθινοπώρου (οπότε και πολλές δραστηριότητες θα αρχίσουν να επιστρέφουν ξανά σε εσωτερικούς χώρους, με ένα επαπειλούμενο τέταρτο κύμα να είναι φόβος πολλών).

H Ελλάδα προσεγγίζει το όριο των τεσσάρων εκατ. εμβολιασμένων με τουλάχιστον μία δόση (ήταν 3.904.284 μετά και το Σάββατο), όμως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας για την Covid-19.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος είπε ότι ο στόχος για εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού περί τα τέλη Ιουνίου είναι εφικτός , όμως τα κενά στην εμβολιαστική κάλυψη παραμένουν. Το παράδειγμα της Σάμου , όπου το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» ανεστάλη λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος από τους κατοίκους να εμβολιαστούν, είναι χαρακτηριστικό αλλά όχι το μόνο.

Από την άλλη, όπως παρατήρησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ανεμβολίαστοι είναι και οι 398 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παρ’ ολ’ αυτά η συζήτηση περί προνομίων για τους εμβολιασμένους πολίτες θεωρείται επισήμως πρώιμη, εκτίμησε ο ίδιος, ο οποίος είναι οπαδός του άλλου είδους παρακίνησης: όταν φτάσουμε το 50% συν ένα των εμβολιασμένων στην επικράτεια, θα επιτραπούν και τα πανηγύρια, είπε μεταξύ άλλων περιγράφοντας τον εμβολιασμό ως τη μόνη λύση για να ανοίξουν όλα τα πεδία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!