Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προϋπολογισμός ΕΕ: αγεφύρωτες οι διαφορές σε αυτή τη φάση
[Protagon]: Προϋπολογισμός ΕΕ: αγεφύρωτες οι διαφορές σε αυτή τη φάση

[Protagon]: Προϋπολογισμός ΕΕ: αγεφύρωτες οι διαφορές σε αυτή τη φάση

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Eνωσης σχετικά με τον Προϋπολογισμό της ξεκίνησε με πλάνο Μαραθωνίου, όμως οι ηγέτες εγκατέλειψαν στα πρώτα χιλιόμετρα: την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε 20 λεπτά από την επανέναρξη της συνόδου.

Στις Βρυξέλλες, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία για το επόμενο δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27.

Μάλιστα η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε τις «πολύ μεγάλες διαφορές» μεταξύ των κρατών και την αδυναμία συμφωνίας σε αυτή τη φάση. Ομολόγησε δε ότι δεν ελήφθη καν απόφαση για τον χρονικό προσδιορισμό της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Αγνωστον, δηλαδή, είναι πότε θα γίνει κάποια νέα σύνοδος κορυφής με το ίδιο αντικείμενο.

Πάντως τη δήλωση της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Είρων και δηκτικός (προς τους Γερμανούς), είπε: «Η αποτυχία της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ αποδεικνύει ότι δεν χρειαζόμαστε τη Βρετανία για να επιδείξουμε την ασυμφωνία μας». Και συνέχισε ακάθεκτος: «Κατάφερα να πετύχω ορισμένες βελτιώσεις όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κλείσουμε τη συμφωνία. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν γίνεται να πληρώσει το Brexit».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικέντρωσε στον «περισσότερο χρόνο» που απαιτείται, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!