Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προϋπολογισμό επικών διαστάσεων έξι τρισ. δολαρίων ανακοινώνει ο Μπάιντεν
[Protagon]: Προϋπολογισμό επικών διαστάσεων έξι τρισ. δολαρίων ανακοινώνει ο Μπάιντεν

[Protagon]: Προϋπολογισμό επικών διαστάσεων έξι τρισ. δολαρίων ανακοινώνει ο Μπάιντεν

Τα περισσότερα χρήματα που έχει δαπανήσει αμερικανική κυβέρνηση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σκοπεύει να επενδύσει ο Τζο Μπάιντεν σε έργα εκπαίδευσης, μεταφορών και υποδομών, καθώς και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμενόταν να παρουσιάσει την Παρασκευή την πρώτη λεπτομερή πρόταση προϋπολογισμού της προεδρικής θητείας του και πέρα από το «βραχυπρόθεσμο» πλαίσιο για την περίοδο της θητείας του, θα περιλαμβάνει και έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό σε βάθος δεκαετίας.

Σύμφωνα με τους New York Times , ο προϋπολογισμος θα αγγίξει τα έξι τρισ. δολάρια διπλασιάζοντας σχεδόν τον προγραμματισμό για μεγάλες κυβερνητικές «επενδύσεις» για την ενίσχυση της κρατικής οικονομίας «ενάντια» στον πληθωρισμό. Εως το 2031, ο προϋπολογισμός αναμένεται να φτάσει τα 8,2 τρισ. δολάρια.

Τα περισσότερα έργα περιλαμβάνονται στα δύο νομοσχέδια που έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τις οικογένειες.

Το σχέδιο του Μπάιντεν προβλέπει ευρεία εμπλοκή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε επενδύσεις σε όλη τη χώρα, με δύο βασικούς στόχους: να βοηθήσει περισσότερους Αμερικανούς από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα να ενταχθούν στη μεσαία τάξη και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας παγκοσμίως, ειδικά απέναντι στην Κίνα.

Τα επίπεδα της προβλεπόμενης φορολόγησης και των επενδύσεων είναι πρωτοφανή για τη μεταπολεμική εποχή, σημειώνει η εφημερίδα.

Στα έργα περιλαμβάνονται βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και τους σωλήνες του νερού, εξάπλωση του ευζωνικού Ιντερνετ, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, βρεφονηπιακοί σταθμοί και πρόγραμμα άδειας μετ’αποδοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!