Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Προεκλογική εκστρατεία άρχισε η Τζασίντα Αρντερν, αφήνοντας το παιδί στον παππού και τη γιαγιά
[Protagon]: Προεκλογική εκστρατεία άρχισε η Τζασίντα Αρντερν, αφήνοντας το παιδί στον παππού και τη γιαγιά

[Protagon]: Προεκλογική εκστρατεία άρχισε η Τζασίντα Αρντερν, αφήνοντας το παιδί στον παππού και τη γιαγιά

Πρώτη στάση της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν ήταν το Μόρινσβιλ του Γουαϊκάτο, από όπου ζουν οι γονείς της.

Συμβολική κίνηση; Μπορεί, αλλά είχε και πρακτική σημασία: πέρασε ένα βράδυ εκεί και άφησε τη μικρή της κόρη στους γονείς της για να την κρατήσουν για λίγο όσο η ίδια θα περιοδεύειγια τις εκλογές.

Στα κοινωνικά δίκτυα ανέβασε μάλιστα μια σέλφι που την έβγαλε στο μικρό γραφείο του πατρικού της, παρέα με ένα κασετόφωνο.

Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό είχε μετατεθεί κατά μερικές εβδομάδες η ημερομηνία των γενικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 17 Οκτωβρίου. Οι υποψήφιοι φορούν μάσκες και φροντίζουν να κρατούν αποστάσεις από τους πολίτες.

Η πανδημία αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τα κόμματα, γράφει ο Guardian . Το στεγαστικό, το περιβάλλον και η παιδική φτώχεια αναμένεται να συζητηθούν πολύ λιγότερο από το παρελθόν.

Η Αρντερν πιστώνεται με μια από τις πιο επιτυχημένες πολιτικές σε όλο τον κόσμο κατά της Covid-19 , με τη Νέα Ζηλανδία να είναι από τις λίγες χώρες που έφτασαν να κηρυχθούν ζώνες ελεύθερες από κρούσματα (ασχέτως αν μετά εμφανίστηκαν νέα κρούσματα σε πολύ μικρή κλίμακα).

Οι πολίτες, πέρα από τη νέα Βουλή, θα κληθούν να απαντήσουν σε δύο δημοψηφίσματα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής ευθανασίας και τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!