Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη
[Protagon]: Το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη

[Protagon]: Το Προεδρικό Διάταγμα για την τιμητική πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για την τιμητική πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος θα ορκιστεί έτσι υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ως γνωστόν, ο κ. Στυλιανίδης είναι Κύπριος, επομένως έπρεπε πρώτα να πολιτογραφηθεί ως Ελληνας προκειμένου να μπορεί να κατέχει κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο.

Η εν λόγω απόφαση υπογράφεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη (Μαυρουδή) Βορίδη.

Ως λόγος για την τιμητική πολιτογράφηση του κ. Στυλιανίδη στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι ο γεννηθείς στις 26 Ιουνίου του 1958 στη Λευκωσία της Κύπρου πολιτικός «έχει υπηρετήσει τον Ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως, κατά την πενταετή θητεία του ως Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κατά τη χρονική περίοδο 2014-2019, αντιμετώπισε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική και η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Επίσης σημειώνεται ότι «δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του (sic) COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!