Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πρόεδρε Τραμπ, μην ξαναπαίξεις (με) το τραγούδι μου!
[Protagon]: Πρόεδρε Τραμπ, μην ξαναπαίξεις (με) το τραγούδι μου!

[Protagon]: Πρόεδρε Τραμπ, μην ξαναπαίξεις (με) το τραγούδι μου!

Η αποτυχημένη προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Τούλσα δέχθηκε και ένα μάλλον απρόσμενο και ιδιαίτερο πλήγμα: οι συγγενείς του μακαρίτη αμερικανού τραγουδιστή Τομ Πέτι έγραψαν ένα τουίτ διαμαρτυρίας για τη χρήση του τραγουδιού «I Won’t Back Down» στην εν λόγω συγκέντρωση.

«Ο Τραμπ δεν είχε καμία άδεια να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγούδι για να προωθήσει μία καμπάνια που αγνοεί πάρα πολλούς Αμερικανούς αλλά και την κοινή λογική. Ο Τομ πίστευε, και εμείς μαζί του, στην Αμερική και στη δημοκρατία, αξίες τις οποίες ο πρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει» είπαν οι κληρονόμοι του Πέτι.

Δεν είναι μοναδικό το φαινόμενο αυτό, δηλαδή οι τραγουδιστές να διαμαρτύρονται και να ζητούν αποζημιώσεις όταν κάποιος αμερικανός πολιτικός παίζει τραγούδια τους στο κομματικό κοινό του. Ας θυμηθούμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις από την αμερικανική και ευρωπαϊκή πολιτικοκαλλιτεχνική σκηνή των σχετικών καβγάδων, συνήθως σε προεκλογικό χρόνο.

Σπρίνγκστιν εναντίον Ρίγκαν

Το 1984 ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος που αναζητούσε την επανεκλογή του έπαιξε στο κομματικό ακροατήριο το τραγούδι «Born in the USA» του τραγουδιστή, το οποίο ανήκε στο ολόφρεσκο άλμπουμ που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Επειδή ο Ρίγκαν προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει σε όλη την εκστρατεία του, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Σπρίγκστιν είχε τη μοναδική ευκαιρία να διαφημίσει το προϊόν του τζάμπα. Ε, την έχασε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!