Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Προχωρά η επένδυση της Microsoft – Περισσότερες προσλήψεις από την Pfizer στη Θεσσαλονίκη
[Protagon]: Προχωρά η επένδυση της Microsoft – Περισσότερες προσλήψεις από την Pfizer στη Θεσσαλονίκη

[Protagon]: Προχωρά η επένδυση της Microsoft – Περισσότερες προσλήψεις από την Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Η επένδυση της Microsoft σε κόμβο data center στην Ελλάδα προχωρά κανονικά, ενώ η Pfizer σκοπεύει να αυξήσει τις προσλήψεις μηχανικών στο digital center που εγκαθίδρυσε στη Θεσσαλονίκη, τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Η εμβληματική επένδυση της Microsoft προχωρά κανονικά, εντός χρονοδιαγράμματος, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι είπε ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση της συμφωνίας Ελλάδος – ΗΠΑ στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας, ενώ για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, γνωτοποίησε ότι σήμερα ανακοινώθηκε πως έχουν ήδη προσληφθεί 300 μηχανικοί και όπως «μας έχει ενημερώσει η εταιρεία, σκοπεύει να ανεβάσει τις προσλήψεις στους 500 μηχανικούς, επειδή είναι ευχαριστημένοι από την καλή ποιότητα των ανθρώπων που βρήκε στη Θεσσαλονίκη».

Στα της Συμφωνίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αποτελεί προϊόν μόχθου, οργανωμένης διακυβερνητικής δουλειάς, και μεγάλων συζητήσεων με την προηγούμενη και την παρούσα αμερικανική κυβέρνηση.

Πρόκειται, σημείωσε, για διακομματική συμφωνία, καθώς στηρίζεται στην οικοδόμηση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την οποια υπηρετούν πια διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα έως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό ανεβάζει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό, και ως αποτέλεσμα έχει να φέρει στην Ελλάδα θέσεις εργασίας, επενδύσεις και το κυριότερο μεταφορά τεχνογνωσίας υψηλής τεχνολογίας, που απολύτως χρειαζόμαστε για να μπορεί η χώρα μας να ανταγωνίζεται ισότιμα τα άλλα έθνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!