Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Προανακριτική: Δεν εμφανίζεται ούτε η «Κελέση» – υπόμνημα διαμαρτυρίας στον ΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ
[Protagon]: Προανακριτική: Δεν εμφανίζεται ούτε η «Κελέση» – υπόμνημα διαμαρτυρίας στον ΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ

[Protagon]: Προανακριτική: Δεν εμφανίζεται ούτε η «Κελέση» – υπόμνημα διαμαρτυρίας στον ΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οπως όλα δείχνουν, μετά τον «Μάξιμο Σαράφη» που αναζητείται ακόμα από τις αρχές, ούτε η έτερη προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση Νovartis, «Αικατερίνη Κελέση», θα εμφανιστεί ενώπιον του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Εν τω μεταξύ και ενώ ο Σαράφης εξακολουθεί να είναι άφαντος, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Πόσο πιθανό να εκτελεστεί τελικά η εντολή βίαιης προσαγωγής; Τι ισχύει με το καθεστώς προστασίας των δύο μαρτύρων;

Πηγές της επιτροπής υποστήριξαν (εδώ ) ότι αν δεν καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε θα πέσει στο «τραπέζι» αίτημα άρσης του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Ομοίως ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ο Σαράφης δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος στις αρχές, παραβίασε τον Ποινικό Κώδικα, οπότε και αίρονται τα προνόμια που του παρέχονταν μέσω του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. «Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ζήτημα ωρών, από την εισαγγελία για τα περαιτέρω», εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης (περισσότερα εδώ ).

Αλλές πηγές ωστόσο επισημαίνουν ότι με δεδομένο ότι οι δύο μάρτυρες έχουν λάβει συγκεκριμένο καθεστώς προστασίας από συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό, εν προκειμένω την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μόνο εκείνη δύναται να άρει αυτό το καθεστώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!